Ολα για την εκπαίδευση των παιδιών τους δίνουν οι ελληνικές οικογένειες, οι οποίες ακόμη και όταν κινούνται στα όρια της φτώχειας, με μηναίο εισόδημα μόλις 500 ευρώ, βρίσκουν τρόπο να τα στείλουν σε φροντιστήρια ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να εισαχθούν στα πανεπιστήμια.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής και δημοσιοποιήθηκε χθες. Από την έρευνα προκύπτει ακόμη ότι η πλειονότητα των οικογενειών με παιδιά στο Λύκειο (91%) τους παρέχει εξωσχολική υποστήριξη, παρά το γεγονός ότι το εισόδημά τους κυμαίνεται από 1.501 ώς 2.000 ευρώ.

Το ποσοστό αυτό φθάνει το 94% για εισοδήματα πάνω από 2.000 ευρώ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα μόλις 500 ευρώ κάνουν τα «αδύνατα δυνατά» και σε ποσοστό 65% παρέχουν στα παιδιά τους μαθήματα εκτός σχολείου.

Συνολικά, τέσσερις στους πέντε μαθητές έχουν εξωσχολική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του Λυκείου ενώ βασικός λόγος για την έλλειψη εξωσχολικής υποστήριξης στους μαθητές της Γ’ Λυκείου αναφέρεται η οικονομική δυσχέρεια.