Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι ζωτικής σημασίας καθώς η Αλβανία προσπαθεί να εντείνει τις προσπάθειές της να έρθει εγγύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), δήλωσε από τα Τίρανα ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ο οποίος έφτασε στην αλβανική πρωτεύουσα το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο Marin Barleti των Τιράνων, με θέμα «Η ΕΕ και οι προκλήσεις της», ο κ. Σβόμποντα σημείωσε πως η Αλβανία έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενταξιακής της πορείας, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως η βαλκανική αυτή χώρα θα μπορέσει να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη στην «ευρωπαϊκή οικογένεια», τον προσεχή Ιούνιο.

Ο κ. Σβόμποντα, ο οποίος επισκέπτεται την Αλβανία προσκεκλημένος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, σημείωσε ακόμη πως η συνεργασία, η αλληλοπροσέγγιση και η κατανόηση μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων καθώς και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ζωτικής σημασίας σε ό,τι αφορά την επίτευξη των ενταξιακών στόχων της Αλβανίας.

Ο πρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στην Ευρωβουλή υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας ότι εκτός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημαντικό στοιχείο παραμένει ο σεβασμός των δημοκρατικών αξιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από