Δεκαεπτά άτομα πέθαναν από το πολικό ψύχος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες σε ορισμένες περιοχές έπεσαν γύρω στους 20 βαθμούς υπό το μηδέν.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, 17 άνθρωποι υπέκυψαν από υποθερμία, ενώ 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων ημερών», δήλωσε η Μποζένα Βισότσκα εκπρόσωπος του κυβερνητικού κέντρου πρόληψης κρίσεων.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί ανεβάζουν στους 52 τον απολογισμό των θυμάτων που έχουν καταγραφεί από την 1η Νοεμβρίου, διευκρίνισε.

Τον φετινό χειμώνα, το κρύο ήρθε πολύ αργά αλλά ξαφνικά στην Πολωνία, όπου μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι θερμοκρασίες ήταν ιδιαίτερα ήπιες για την εποχή.

Συγκεκριμένα, το κύμα του μεγάλου ψύχους ήρθε πριν από πέντε ημέρες. Οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στην ανατολική Πολωνία, ιδιαίτερα στη Βλοντάβα, όπου τη νύκτα του Σαββάτου έπεσαν στους -22 βαθμούς Κελσίου και στους -24 βαθμούς κοντά στο έδαφος, σύμφωνα με τα στοιχεία του πολωνικού Μετεωρολογικού Ινστιτούτου.