Την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας ζητεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μετά την χθεσινή εμπρηστική επίθεση στο Δικαστικό Μέγαρο Κορίνθου.

Στην ανακοίνωσή της η Ενωση καταγγέλλει ακόμα ότι το περιστατικό «αναδεικνύει την εγκατάλειψη από την Πολιτεία των δικαστικών λειτουργών και των υποδομών απονομής της Δικαιοσύνης». Η εμπρηστική επίθεση έγινε στις 7.13 το πρωί, την ώρα που ο πρώτος υπάλληλος έμπαινε στο Δικαστικό Μέγαρο, χωρίς ευτυχώς να τραυματισθεί.

Οι άγνωστοι δράστες έσπασαν το  τζάμι του γραφείου του Β’ Ανακριτή Πρωτοδικείου που βρίσκεται στο ισόγειο και τοποθέτησαν τον εμπρηστικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Ο μηχανισμός ανεφλέγη προκαλώντας ζημιές στην πόρτα. Στην Κόρινθο πήγε κλιμάκιο της εγκληματολογικής υπηρεσίας, ενώ την προανάκριση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Κορίνθου και της Πυροσβεστικής.

Για την επίθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε οτι «οι έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι ασκούν με σθένος και υπευθυνότητα τα καθήκοντά τους. Πράξεις βίας εναντίον τους, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό τους και την κάμψη του φρονήματός τους, δεν τους πτοούν».