Την πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες, επισήμανε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«H Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αλλά έχει ακόμα να κάνει πολλά» δήλωσε ο Σόιμπλε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η χώρα θα συνεχίσει σε αυτό τον επιτυχημένο δρόμο.

Ο γερμανός υπουργός σχολίασε, επίσης, ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας «δείχνουν καλά», αλλά τόνισε ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν και ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. «Αυτό είναι κάτι που η ελληνική κυβέρνηση το γνωρίζει» προσέθεσε.

Ερωτηθείς πότε θα εγκριθεί η επόμενη δόση του δανείου για την Ελλάδα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας.

Νωρίτερα, την εκτίμηση ότι η παρούσα αξιολόγηση, που έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, «έχει διαρκέσει πολύ» και «είναι προς το κοινό συμφέρον τόσο το δικό μας όσο και της Ελλάδας να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατόν», εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντεϊσελμπλούμ.