Οι νέες ρυθμίσεις για το ψωμί, το γάλα, τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, είναι ρυθμίσεις που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρώπη τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής και υποστηρίζει ότι με αυτές θα κερδίσουν οι Έλληνες καταναλωτές.
«Πίσω από τις προστατευτικές διατάξεις για το γάλα, για τα φάρμακα, για το ψωμί, για τα τσιμέντα, για τα απορρυπαντικά υπάρχουν οι λίγοι που κερδίζουν και οι πολλοί, τα εκατομμύρια Ελληνες καταναλωτές, η μέση ελληνική οικογένεια, που πληρώνουν ακριβότερα. Το πολιτικό σύστημα μέχρι πρότινος είχε πάρει θέση υπέρ των λίγων. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί» υπογραμμίζει ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει: «τα όπλα που έχει κάθε ευρωπαϊκή κυβέρνηση σε σχέση με τις τιμές στην πραγματικότητα επικεντρώνονται στο πεδίο του ανταγωνισμού. Ενα κανείς αφαιρέσει από το όποιο υπουργείο Ανάπτυξης αυτά τα όπλα, το μόνο που πια μας απομένει είναι να κάνουμε τάματα στην Παναγία για να πέσουν οι τιμές. Και με τάματα στην Παναγία δεν πέφτουν οι τιμές».
Απαντώντας σε ερώτηση για διαφωνίες με συναρμόδιους υπουργούς, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι «αποκλίνουσες προσεγγίσεις υπάρχουν. Αλλά είναι θεμιτές και χρήσιμες» και συμπληρώνει: «φυσικά και ξέρω ότι καμία αλλαγή δεν μπορεί ψηφιστεί στη Βουλή χωρίς τη συμφωνία Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα πρέπει να εξηγήσουμε στο Έλληνες γιατί θα πρέπει να έχουμε στο μέσο μιας απίστευτης οικονομικής κρίσης τη δεύτερη ή την τρίτη ακριβότερη τιμή για το γάλα και γιατί τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακά μας είναι 28% ακριβότερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από