Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρόσφερε το βράδυ του Σαββάτου σε δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης την ανάληψη κορυφαίων κυβερνητικών θέσεων σε μία προσπάθεια να δοθεί τέλος στην βίαιη κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της ουκρανικής προεδρίας, ανέφερε ότι στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Αρσένι Γιάτσενγιουκ προσφέρθηκε η ανάληψη της πρωθυπουργίας και στον Βιτάλι Κλίτσκο, έναν γνωστό διεθνώς πυγμάχο, η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για ανθρωπιστικά θέματα.

Εάν ο Γιάτσενγιουκ αποδεχθεί την προσφορά αυτή ο πρόεδρος είναι έτοιμος να αποδεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης Γελένα Λούκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς είναι επίσης έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της Ουκρανίας για να μειωθούν οι εξουσίες του.

Ο Γιάτσενγιουκ, ο επικεφαλής του κόμματος της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, αξιώνει την τροποποίηση του Συντάγματος.