Η ένοπλη ισλαμική οργάνωση, η οποία ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με 34 νεκρούς τον περασμένο μήνα στο Βόλγκογκραντ προειδοποίησε σήμερα τους Ρώσους ότι αν δεν επαναστατήσουν εναντίον του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν θα δεχτούν νέες επιθέσεις.

Η προειδοποίηση, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη ρωσική πόλη Σότσι, δεν αναφέρει καθόλου την παγκόσμια αθλητική διοργάνωση.

Η οργάνωση Βιλαγιάτ Νταγκεστάν από τη βόρεια αυτή περιοχή του Καυκάσου προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα τον Πούτιν να περιμένει ένα «δώρο» στους Αγώνες.

Οι Αγώνες αναμένεται να κοστίσουν στη Ρωσία περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια κι ο πρόεδρος Πούτιν -σχολιάζει το Reuters – προσβλέπει στην επιτυχία τους προκειμένου να δείξει πόσο έχει εξελιχθεί η χώρα μετά την κατάρρευση της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε το Σάββατο σε ιστοσελίδα η οργάνωση Βιλαγιάτ Νταγκεστάν αναφέρει ότι οι δύο επιθέσεις στο Βόλγκογκραντ – μία στον σιδηροδρομικό σταθμό και μία μέσα σε τρόλεϊ – ήταν η απάντηση στις «θηριωδίες που πραγματοποίησαν οι άπιστοι στο έδαφος του Καυκάσου».

«Παρήλθαν οι ημέρες που ήταν εύκολο να εξοντώσει κάποιος τους μουσουλμάνους, Σήμερα, ένας μουτζαχίντ μπορεί να εξοντώσει δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες ανθρώπους στις πόλεις σας. Και μη θεωρείτε ότι αυτές είναι μεμονωμένες περιπτώσεις και ότι δεν θα αισθανθείτε τις απώλειες. Ο αριθμός αυτών των βομβιστικών επιθέσεων μόνο θα αυξάνεται και θα πλήξουν πολλούς από εσάς. Οι ηγέτες της συμμορίας του Κρεμλίνου κάνουν βορά των κανονιών τους εσάς και τα παιδιά σας, ενώ εκείνοι συγκεντρώνουν δισεκατομμύρια σε αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει η οργάνωση το όνομα της οποίας σημαίνει «Επαρχία του Νταγκεστάν».

«Αν δεν αποκεφαλίσετε αυτή τη λερναία ύδρα, δεν θα έχετε μία ήσυχη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένως διαβεβαιώσει ότι οι Αγώνες του Σότσι θα είναι ασφαλείς και ο επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Αλεξάντρ Ζουκόφ, είπε την περασμένη εβδομάδα ότι «όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί και θα διασφαλιστεί η ομαλή διεξεγωγή των Αγώνων».