Πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών έκανε το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Μega ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Kυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν μπορώ να κάνω μια πρόβλεψη, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλαγεί δυσάρεστα από τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών».

Και η ερμηνεία που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η εξής: «Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα κόμμα του 20 κάτι τοις εκατό, δημοσκοπικά τουλάχιστον, έχει μία παντελή αδυναμία να παράγει και να παρουσιάσει αξιόπιστα στελέχη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».

«Θα γίνουν 10.000 προσλήψεις»

Την πρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στο 2014 ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ίδια πρωινή εκπομπή. Όπως ανέφερε «θα καλύπτουν τομείς αιχμής κι ανάγκες που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα».

Ο υπουργός επεσήμανε ότι «οι προσλήψεις γίνονται υπό τον κεντρικό έλεγχο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δε γίνονται προσλήψεις αν δεν προσυπογράψουμε κι εμείς», σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι τώρα είναι η ώρα για να γίνει ένας εξορθολογισμός στο δημόσιο, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τον πολίτη, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που χρειάζονται δεν μπορεί να αποτελούν έργο μιας θητείας ενός υπουργού, αλλά απαιτείται να υπάρχει συνέχεια.