Εύσημα στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται υπό Μνημόνιο έδωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται στην προεδρία της ΕΕ έχοντας μάλιστα πετύχει το πρώτο «ιστορικό πρωτογενές πλεόνασμα», παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια παλαιότερων συναντήσεων στο Νταβός η αβεβαιότητα για την Ελλάδα και το ίδιο το ευρώ γενικότερα ήταν μεγάλη, επισήμανε Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν εξήρε επίσης τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η Ιρλανδία βγαίνοντας από το Μνημόνιο, η Ισπανία που έχει σημειώσει πρόοδο αλλά και η Πορτογαλία η οποία ετοιμάζεται να βγει τον Μάιο από το πρόγραμμα βοήθειας όπως είπε. Προειδοποίησε επίσης ότι η δουλειά που γίνεται στην Ευρώπη με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης δεν έχει ακόμη τελειώσει καθώς εξακολουθεί να υφίσταται το μεγάλο πρόβλημα της υψηλής ανεργίας. Κάλεσε επίσης τις χώρες να κάνουν περισσότερες προσπάθειες για αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Εντα Κένι, ο πρόεδρος της Siemens Τζο Κάεσερ, ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία και ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Φαμπρίτσιο Σακομάνι. Στο Νταβός βρέθηκε επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ η οποία προειδοποίησε για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ΕΕ.

Η Ιρλανδία δεν χαλαρώνει τις προσπάθειες της παρά την έξοδο από το Μνημόνιο, ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Εντα Κένι, ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα αλλάξει ο χαμηλός φορολογικός συντελεστής επιχειρήσεων στη χώρα του που σήμερα διαμορφώνεται σε 12,5%.

Νωρίτερα ο Εντα Κένι είχε συναντηθεί με τη δεύτερη στην ιεραρχία της facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, στο πλαίσιο των επαφών που κάνει να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα, κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο. Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας βρίσκεται σε θέση ισχύος για να πείσει μεγάλες εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα κεφάλαια στη χώρα του, καθώς στα τέλη του 2013 το Δουβλίνο βγήκε από το Μνημόνιο και ξέφυγε από τα δεσμά της τρόικας. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών ο Εντα Κένι βρέθηκε στο Νταβός συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Μάικλ Νούναν.
Σε ξεχωριστό πάνελ για τη μετανάστευση ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία που αφορά τους μετανάστες ώστε να αποφευχθεί η τραγωδία να χάνουν πολλοί άνθρωποι τη ζωή τους προσπαθώντας να φθάσουν στην ΕΕ.
Από το Νταβός δεν έλειψε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο ακόμη και να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας λόγω της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.