Ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μάξιμου η σύσκεψη μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλου.

Πρώτο στο τραπέζι βρέθηκε το φλέγον θέμα της τρομοκρατίας μετά την διαφυγή του τρομοκράτη Χριστόδουλου Ξηρού που εξακολουθεί να επισωρεύει πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση και να προκαλεί διεθνείς επικρίσεις και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να τον συλλάβει.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές, που επίσης συζητήθηκαν, συνδέονται και με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την Τρόικα η οποία δείχνει να έχει σκαλώσει και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψει στην χώρα μας προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση ζήτησε να μην επιστρέψει η Τρόικα πριν υπάρξει συμφωνία για να μην επιβαρύνεται και μόνο με την παρουσία τους το πολιτικό και οικονομικό κλίμα.

Για το θέμα αυτό στη συζήτηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, δήλωσε ότι ενημέρωσε στη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Συζητήσαμε εναλλακτικές λύσεις. Θα αποστείλουμε αύριο τις προτάσεις που υπολείπονται» είπε ο κ. Στουρνάρας.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, σημείωσε σχετικά με τις δηλώσεις του Όλι Ρεν για το χρέος πως «όλα βρίσκονται υπό έλεγχο» και «η συζήτηση θα ξεκινήσει με την πιστοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, πρόκειται για μια απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο κυβερνήσεων.