Μετά την επιτυχημένη «Νάνο» Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου και τον θετικό αντίκτυπο των παράλληλων ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν πέρυσι σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Τεχνολογική Πλατφόρμα για τη Νανοϊατρική (ΕΤΠΝ) διοργανώνει και φέτος ενημερωτικές ημερίδες.

Στην Αθήνα η εκδήλωση με τίτλο «Η Νανοϊατρική στη μάχη για τον καρκίνο….. Το γνωρίζετε;», θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη το πρωί στο Εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς», Ακαδημίας 48 και Σίνα.

Εξειδικευμένοι επιστήμονες όπως ο αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής Νίκος Νικητέας, ο αναπληρωτής καθηγητής ακτινολογίας Ευστάθιος Ευσταθόπουλος και η επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας στην ιατρική σχολή Μαρία Γαζούλη, θα εξηγήσουν με απλά λόγια στο κοινό τις εξελίξεις στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου με τη χρήση μεθόδων νανοϊατρικής. Επιπλέον, θα υπάρξουν ομιλίες για τη νανοτεχνολογία και τους τρόπους που επηρεάζει πλέον τη ζωή και την καθημερινότητά μας.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν την ίδια ημέρα και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν και οι ομιλίες ξεκινούν στις 10.30 το πρωί.