Ομαδικές απολύσεις – πάνω από το μηνιαίο επιτρεπόμενο όριο – υπό όρους και εφόσον αυτό δικαιολογείται από την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης, θα μπορεί να εισηγείται το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας, των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων (ΓΣΕΕ).

Το πράσινο φως για την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος που στην πράξη έχει οδηγήσει σε απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων –αφού προβλέπει τη δυνατότητα βέτο του εκάστοτε υπουργού Εργασίας που έχει ασκηθεί σε όλες τις περιπτώσεις στο παρελθόν –άναψε χθες το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Με ομόφωνη απόφασή του το ΑΣΕ καθόρισε για πρώτη φορά συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία που θα πρέπει να προσκομίζουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να εγκρίνει ή να απορρίπτει το αίτημα των ομαδικών απολύσεων.

Σε αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονταικριτήρια επιλογής των απολυόμενων,εκτενή στοιχεία για τα οικονομικά της επιχείρησης, προτάσεις μέτρων για άμβλυνση των επιπτώσεων από τις απολύσεις κ.ά.

Με την απόφαση αυτή, όπως σχολίαζαν χθες κύκλοι της αγοράς εργασίας, κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι επιχειρούν να δώσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο σημερινό καθεστώς της πλήρους απαγόρευσης των ομαδικών απολύσεων και να κάμψουν τις πιέσεις της τρόικας που ζητά την πλήρη απελευθέρωσή τους. Η απόφαση του ΑΣΕ αναμένεται να είναι και το επιχείρημα της κυβέρνησης στον νέο επικείμενο γύρο διαπραγματεύσεων με την τρόικα, όπου το θέμα των ομαδικών απολύσεων θα είναι από τα πρώτα στην ατζέντα των συζητήσεων.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούσαν επίσης ότι η απόφαση αυτή που φέρει τη σύμφωνη γνώμη των κοινωνικών φορέων είναι ένας τρόπος για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες του ΠαΣοΚ, το οποίο ζητά να μην αλλάξει το καθεστώς που προβλέπει ότι για την τελική έγκριση ομαδικών απολύσεων χρειάζεται υπογραφή του υπουργού Εργασίας. Η δυνατότητα βέτο του εκάστοτε υπουργού Εργασίας θα εξακολουθήσει να ισχύει. Ωστόσο, στην περίπτωση που υπάρχει θετική εισήγηση του ΑΣΕ για ομαδικές απολύσεις, ο υπουργός θα έχει ουσιαστικά την κάλυψη για να μην ασκήσει βέτο.

Οπως παρατηρούν οι κοινωνικοί εταίροι, με δεδομένη την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση η απόφαση τού ΑΣΕ κατά το μέρος που προβλέπει την εκ μέρους τού εργοδότη κατάθεση στοιχείων πέραν των υπό τού νόμου προβλεπομένων δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Δεν θα έχει λοιπόν δικαίωμα να εκφέρει το ΑΣΕ αρνητική γνωμοδότηση μόνο και μόνο επειδή ο εργοδότης δεν προσκόμισε κάποιο στοιχείο που προβλέπεται μεν στην απόφαση τού ΑΣΕ αλλά όχι στον νόμο.

Οπως τονίζει ο υπουργός Εργασίας Γιάν. Βρούτσης, η απόφαση αυτή έχει τεράστια οικονομική και κοινωνική σημασία, καθώς θωρακίζει την αγορά εργασίας με καθαρούς κανόνες που εξασφαλίζουν τόσο την άσκηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, όσο, κυρίως, και την προστασία των εργαζομένων.

Από την πλευρά τους η ΓΣΕΒΕΕ (μικρομεσαίοι) και η ΕΣΕΕ (έμποροι) σε κοινή ανακοίνωσή τους «επικροτούν την κοινή στάση του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και κυρίως την ομόφωνη απόφαση του ΑΣΕ, σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, που ουσιαστικά εφαρμόζει τις κοινοτικές οδηγίες, ενώ διατηρεί το υφιστάμενο καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις σε μια κοινωνικά δύσκολη συγκυρία». Την απόφαση τέλος χαιρετίζει και ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).