Δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις συνομιλίες που διεξήχθησαν την Τετάρτη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσαν ηγέτες της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι πλέον θα περάσουν στην επίθεση.

«Αν ο Γιανουκόβιτς δεν κάνει παραχωρήσεις, αύριο θα περάσουμε στην επίθεση», σημείωσε ένας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ενώπιον δεκάδων χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

«Σήμερα αυτοί (η αστυνομία) προετοιμάζονται να μας απομακρύνουν από την πλατεία Ανεξαρτησίας», πρόσθεσε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους εμποδίσουμε να μας απομακρύνουν», σημείωσε και κάλεσε το πλήθος να παραμείνει και να υπερασπιστεί την πλατεία.

Ο ίδιος διευκρίνισε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της αντιπολίτευσης κατά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα, οι οποίες διήρκεσαν τρεις ώρες, και σημείωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος θα μπορούσε να δώσει τέλος στην κρίση χωρίς βία, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές.

Από την πλευρά του ο Αρσένι Γιατσένιουκ, προσκείμενος στην φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο, έδωσε στην εξουσία διορία 24 ωρών για να αποφευχθεί ένα «λουτρό αίματος».

«Υπάρχουν δύο λύσεις: να σταματήσει το λουτρό αίματος και να εξακολουθήσουν να ζουν όσοι βρίσκονται στην πλατεία της Ανεξαρτησίας», σημείωσε. «Απομένουν 24 ώρες για να ακολουθηθεί αυτός ο δρόμος».

«Αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, τους λέω από την πλευρά μου: δεν θα ζήσω στην ντροπή. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά, ακόμη κι αν το αποτέλεσμα είναι μια σφαίρα στο κεφάλι», συνέχισε.

Η βουλευτής Ινα Μπογκλοσλόφσκα κάλεσε παράλληλα τα μέλη του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία, το οποίο η ίδια εγκατέλειψε πρόσφατα, να ενταχθούν όπως αυτή στις τάξεις της αντιπολίτευσης.

«Βίκτορ Φιοντόροβιτς, ήρθε το τέλος», δήλωσε προς το πλήθος, απευθυνόμενη στον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.