Πρεμιέρα του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη νέα ιστοσελίδα της Αριάνα Χάφινγκτον, το ΤheWorldPost, όπου σε ένα καλλιτεχνικό ασπρόμαυρο βίντεο αναπτύσσει την άποψη του για την ενωμένη Ευρώπη, το όραμά του για τον κόσμο, την Ευρώπη, την πράσινη ανάπτυξη αλλά και για το πρόβλημα της ανεργίας.

Οπως σημειώνει ο νέος ιστότοπος της Χάφινγκτον – με την οποία θα συνεργάζεται ο τέως Πρωθυπουργός -, περισσότεροι από 26 εκατ. νέοι της Ευρώπης ψάχνουν για δουλειά. Και μια σειρά από προσωπικότητες της παγκόσμιας πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ – από τον Τόνι Μπλερ και τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι τον Ερικ Σμιντ, διευθύνοντα σύμβουλο της Google – καλούνται σε ολιγόλεπτα τετ α τετνα καταθέσουν τις απόψεις τους για την ενωμένη Ευρώπη.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, σε λίγο περισσότερο από έξι λεπτά, αναλύει την άποψή του: Λέει πως η Ενωμένη Ευρώπη ήταν ένα πείραμα μετά τη δραματική εμπειρία των δύο πολέμων με στόχο να μη ξαναυπάρξει εμπόλεμη κατάσταση στη Γηραιά Ηπειρο, εστιάζει στο πρόβλημα της κρίσης, λέγοντας πως η λιτότητα δεν είναι η λύση, αλλά χρειάζεται μια «ιστορία ανάπτυξης» που θα επενδύει σε έρευνα για το ανθρώπινο δυναμικό, τις υποδομές, την έρευνα, την καινοτομία.

Αναφερόμενος μάλιστα στις προκλήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εστιάζει στην οικονομική κρίση, στη συγκέντρωση πόρων στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους, στην αλλαγή του κλίματος και στις ανισότητες των κοινωνιών.