Ο Σάκης Τσιώλης αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο καρδιτσιώτης τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του μετά από δυόμιση μήνες στον πάγκο του ΠΑΣ, καθώς είχε αναλάβει καθήκοντα στις 5 Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Σάββα Παντελίδη.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο Τσιώλης διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να ζητά από τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιώργο Χριστοβασίλη, την άμεση μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας, επισημαίνοντας ότι αιτία της αποχώρησής του είναι τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα (τρεις σερί ήττες, οι δύο εντός έδρας από Αστέρα Τρίπολης και Καλλονή και η συντριβή από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη).

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η παραίτησή μου έχει να κάνει μόνο με την γενική αγωνιστική εικόνα της ομάδας, την ευθύνη της οποίας έχει πάντα ο προπονητής. Οτιδήποτε άλλο ειπωθεί στο εξής, πέραν των όσων δηλώνω σήμερα, θα είναι εκ του πονηρού και σκοπό θα έχει να βλάψει την ομάδα» υπογραμμίζει ο 55χρονος προπονητής.

Η ιστοσελίδα του ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί και κοινή δήλωση των αρχηγών της ομάδας, Γιώργου Ντάσιου, Αλέξη Μιχαήλ, Θέμη Τζημόπουλου και Άντι Λίλα, οι οποίοι χαρακτηρίζουν τον πρώην -πλέον- προπονητή τους, ως έναν πραγματικό δάσκαλο. «Εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσιώλη για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Ο κ. Τσιώλης είναι από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα μας και ένας πραγματικός δάσκαλος, αλλά δυστυχώς τα αποτελέσματα, που δεν ήταν αυτά που όλοι περιμέναμε, τον ανάγκασαν να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη, ακόμη και αυτή που αναλογεί σε εμάς! Αυτό μας έχει στεναχωρήσει όλους και σίγουρα δεν ήταν κάτι που επιθυμούσαμε. Οι σχέσεις μας μαζί του είναι και θα παραμείνουν πολύ καλές και το άριστο κλίμα που έχουμε στα αποδυτήρια οφείλεται και στον ίδιο. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει και θα το πετύχουμε, με ένα μεγάλο μερίδιο αυτής της επιτυχίας να ανήκει σίγουρα και σε αυτόν».

Η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Τσιώλη και κάποιες πληροφορίες φέρουν ως φαβορί τον μέχρι πρότινος τεχνικό του Εργοτέλη, Γιάννη Πετράκη.