Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο δάσκαλος που κατηγορείται ότι έβαλε οκτάχρονα παιδιά να χαστουκίσουν συμμαθητή τους στην τάξη του, έπειτα από καταγγελία της μητέρας του μαθητή.

Ο 50χρονος δάσκαλος οδηγήθηκε την Τετάρτη στον εισαγγελέα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι έδωσε τέτοιου είδους εντολή.

Ο δάσκαλος συνελήφθη ύστερα από καταγγελία που έκανε η μητέρα ενός μαθητή της Β' δημοτικού, ότι προέτρεψε τους συμμαθητές του οκτάχρονου γιου της, να τον χαστουκίσουν για τιμωρία, επειδή ήταν ζωηρός την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η μητέρα του οκτάχρονου στους αστυνομικούς, ο δάσκαλος ακινητοποίησε το οκτάχρονο παιδί της και έδωσε εντολή στους άλλους συμμαθητές του, ένας - ένας να το χαστουκίζουν, ενώ τοποθέτησε στην πόρτα της αίθουσας, δύο άλλους μαθητές, ώστε να μην μπορέσει να διαφύγει.

Τον μικρό μαθητή βρήκε σε κατάσταση-σοκ η μητέρα του στην αυλή του σχολείου μετά το σχόλασμα. Το παδί είπε στη μητέρα του ότι τον χτύπησαν οι συμμαθητές του κι εκείνη προσπάθησε να μάθει λεπτομέρειες από το δάσκαλο. Εν συνεχεία, μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Αρτας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τον πατέρα του οκτάχρονου, που μίλησε στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, τα παιδιά όχι μόνο χαστούκισαν, αλλά και γρονθοκόπησαν τον συμμαθητή τους, μετά τις εντολές του δασκάλου.

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αρτας Λεωνίδας Γκόρος δήλωσε ότι εφόσον το περιστατικό είναι όπως καταγγέλλεται, πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό. Όπως είπε, η υπόθεση ερευνάται και ήδη έχει ζητήσει λεπτομερή αναφορά από τη διευθύντρια του σχολείου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από