Πόσοι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν οριστεί προσωπικό ασφαλείας – και κατά συνέπεια θα πληρωθούν χωρίς περικοπές μισθού – στη διάρκεια της πολύμηνης απεργίας τους;

Σύμφωνα με τις απεργιακές επιτροπές και τις καθημερινές τους ανακοινώσεις στη διάρκεια της απεργίας στο Πανεπιστήμιο που κράτησε τρεισήμισι μήνες, το προσωπικό ασφαλείας μπορούσε να μετρηθεί στα δάχτυλα.

Τώρα, όμως, ως προσωπικό ασφαλείας φαίνονται να δηλώνονται περίπου 170 άτομα σε σχετικό κατάλογο καθώς γίνονται οι περικοπές της μισθοδοσίας. Ετσι, προκύπτει εύλογα το ερώτημα: αν πράγματι εργάζονταν τόσοι υπάλληλοι, πώς έγινε να περάσουν τρεισήμισι μήνες χωρίς μαθήματα;

Απάντηση στο ερώτημα αυτό ζητάει το Συμβούλιο Ιδρύματος, με έγγραφό του προς τον πρύτανη Θεοδ. Πελεγρίνη ο οποίος καλείται να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο με τα ονόματα των υπαλλήλων που αποτελούσαν προσωπικό ασφαλείας στη διάρκεια της απεργίας τους.  

«Θα ήταν σκόπιμο η πανεπιστημιακή κοινότητα να γνωρίζει πότε συντάχθηκε ο κατάλογος, τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε, από ποιο θεσμικό όργανο, πολυμελές ή μονομελές, ή ενδεχομένως από ποια επιτροπή και πώς αυτή συγκροτήθηκε, ποια οργανική θέση κατέχουν οι αναφερόμενοι στον ώς άνω κατάλογο και ποια υπηρεσία ή χώρο του πανεπιστημίου επόπτευαν κατά τη διάρκεια της απεργίας, καθώς και εάν ήταν εν γνώσει των δηλωθέντων ότι αποτελούσαν προσωπικό ασφαλείας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η ενημέρωση, σημειώνει με νόημα το Συμβούλιο, «είναι επιβεβλημένη και για έναν επιπλέον λόγο, επειδή αφορά στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, δηλαδή στη διαχείριση δημοσίου χρήματος».