«Νομίζω ότι θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από εκεί που βρίσκεται». Με αυτά τα λόγια, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, μητέρα του τραγικού θύματος των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη, Θάνου Αξαρλιάν, συμπύκνωσε το πένθος της, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές κατά της Πολιτείας για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Χθες το πρωί τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αλληλεγγύης προς τις οικογένειές τους, «Θάνος Αξαρλιάν».
Στο μνημόσυνο, που έγινε στο Παρεκκλήσι της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών, παρέστη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος σημείωσε ότι «η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ακράδαντα πως η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία».
Ομως, το γεγονός ότι δεν έχει αποσταλεί ακόμα προκήρυξη για την επίθεση με Καλάσνικοφ στο σπίτι του γερμανού πρεσβευτή και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού επιτείνουν το κλίμα του συναγερμού στις Αρχές ασφαλείας για επικείμενο νέο τρομοκρατικό χτύπημα.
Τις ανησυχίες που έχουν θέσει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας την Αντιτρομοκρατική εντείνει και ένα ακόμη κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στο Indymedia και υπογράφουν έξι συλληφθέντες για τη ληστεία στον Βελβενδό και για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Στο κείμενο γίνεται αναφορά στη δίκη των Πυρήνων που αρχίζει στις 3 Φεβρουαρίου ενώ με ιδιαίτερη προσοχή εξετάζεται η φράση με την οποία καταλήγει το κείμενο: «Καλή τύχη σε όλους εκείνους που ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους». Η Αστυνομία εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή είναι έτοιμοι να ενεργοποιηθούν δύο τρομοκρατικοί πόλοι: ένας με τη σύμπραξη Ξηρού - Πυρήνων και ένας υπό τους καταζητούμενους Μαζιώτη και Ρούπα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από