Τον περασμένο Νοέμβριο τα γκρίζα σύννεφα είχαν μαζευτεί πάνω από το γήπεδο της Ριζούπολης και το όνειρο του Απόλλωνα για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα έμοιαζε να θαμπώνει.

Ο άνθρωπος που ανέλαβε να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας ήξερε καλά από συννεφιές και βροχές. Ο Βορειοϊρλανδός Λόρι Σάντσες, γεννημένος σε ένα προάστιο του Λονδίνου, το Λάμπεθ, ήξερε καλά όχι μόνο πως να αντιμετωπίζει τον… μουντό καιρό, αλλά και να σώζει ομάδες από τον υποβιβασμό.

Αυτό αναφερόταν με κεφαλαία γράμματα στις συστατικές επιστολές που είχε από τα αγγλικά γήπεδα. Κατάφερε να γλιτώσει από τον υποβιβασμό τη Γουίκομ, τη Φούλαμ, την Μπαρνέτ, «γιατί όχι και τον Απόλλωνα», θα σκέφτηκαν οι διοικούντες.

Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που ο 54χρονος τεχνικός πάτησε το πόδι του στη Ριζούπολη, ο Απόλλωνας παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο, οι ρόλοι στην ομάδα είναι ευδιάκριτοι και πάνω απ’ όλα, έρχονται τα αποτελέσματα. Αποκορύφωμα, τα τελευταία δυο ματς με Αρη (2-0 εκτός) και ΠΑΣ Γιάννινα (4-0 εκτός). Ουσιαστικά, το μόνο άσχημο αποτέλεσμα είναι η εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ο Λόρι Σάντσες είναι λάτρης της πειθαρχίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σκληρός με τους παίκτες. Εχει όμως τον τρόπο να τους κερδίζει.

Το μεγαλύτερο παράσημο του Λόρι Σάντσες ως ποδοσφαιριστής (αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή) είναι το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1988 και με αυτό η Γουίμπλεντον έκανε την έκπληξη νικώντας 1-0 την –πανίσχυρη τότε –Λίβερπουλ.

Ενα σημαντικό παράσημο και ως προπονητής, είναι η θητεία του στην Εθνική Β. Ιρλανδίας. Στα τρία χρόνια που έμεινε στον πάγκο της εθνικής, η ομάδα έκανε αισθητή την παρουσία της στο διεθνές ποδόσφαιρο: σπουδαίες νίκες επί της Αγγλίας (1-0) και της Σουηδίας (3-2), αλλά και μια ισοπαλία με την Πορτογαλία, ήταν τα σημαντικότερα αποτελέσματα.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, δίνοντας έμφαση στις κλασικές γλώσσες (ακόμα και αρχαία ελληνικά και λατινικά), ιστορία, γεωγραφία.

Το 1998 δέχτηκε το χτύπημα της μοίρας, χάνοντας από καρκίνο τη σύζυγό του Χέδερ. Από τότε είναι μέλος μιας οργάνωσης δράσης κατά του καρκίνου, που δραστηριοποιείται κυρίως στη Μ. Βρετανία.