Σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στη συγκέντρωση την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «απόπειρα οριστικής κατάργησης της κυριακάτικης αργίας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές».

Υπενθυμίζεται ότι, αυτή την Κυριακή, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα.

«Εμπαίζουν πλέον την κοινωνία, όταν επικαλούνται για την εφαρμογή του μέτρου την τόνωση της αγοράς αυτοί, που με τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τις φοροεπιδρομές και τα χαράτσια έχουν μειώσει δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», σύμφωνα με το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων εξαιτίας του μέτρου και δημιουργίας προβλημάτων σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Συγχρόνως, υποστηρίζεται, οδηγούνται σε καταστροφή και λουκέτα πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε τραγική κατάσταση και δεν μπορούν να αντέξουν την επιπλέον επιβάρυνση της κυριακάτικης λειτουργίας, με αποτέλεσμα να δίνεται έτσι «δώρο» στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων, που είναι οι μόνοι κερδισμένοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από