Το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον… Γέροντα Παστίτσιο ή κατά κόσμον Φίλιππο Λοΐζο σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή, για εξύβριση θρησκεύματος κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη για εξύβριση των θείων του είχε ασκηθεί ύστερα από ερώτηση στην Βουλή του πλέον προφυλακισμένου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, χρυσαυγίτη βουλευτή, Χρήστου Παππά.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 όταν ο Παππάς, είχε καταθέσει την ερώτηση για τη σατιρική σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος», στην οποία υποστήριζε ότι «ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο».

Η σύλληψή του είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στο διαδίκτυο όσο και από τα κόμματα της Αριστεράς.

«Ατυχής αλλά καθ’ όλα σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου την οποία με έκπληξη δέχτηκε η υπεράσπιση και ο ίδιος ο κατηγορούμενος εφόσον το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Πολλώ δε μάλλον κανέναν σκοπό καθύβρισης δεν είχε ο πελάτης μου, ο οποίος απλώς σατίριζε, σάρκαζε και καυτηρίαζε την διαστρέβλωση των λεγομένων του καθ’ όλα σεβαστού γέροντα Παίσιου και την αξιοποίηση τους για ιδιοτελείς και αντίθετους με τις διδαχές του γέροντα σκοπούς» δήλωσε ο δικηγόρος του Φίλιππου Λοΐζου, Γιώργος Κλεφτοδήμος.