Στο στόχαστρο της εφημερίδας, που εκδίδει το ξενοφοβικό κόμμα Λέγκα του Βορρά, βρίσκεται η υπουργός Μετανάστευσης, Σεσίλ Κιέντζ.

Η εφημερίδα Padania αποφάσισε να δημοσιεύει καθημερινά το πρόγραμμα της υπουργού, η οποία έχει δεχτεί κατά καιρούς ρατσιστικές επιθέσεις.

Σχολιαστές τονίζουν ότι ο στόχος του ξενοφοβικού κόμματος είναι να προτρέψει τα μέλη του να συνεχίσουν να αμφισβητούν με κάθε ευκαιρία την συγκεκριμένη υπουργό της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα.

Οι υποστηρικτές της Λέγκας του Βορρά χρησιμοποιούν τόνους που συχνά ξεπερνούν τα όρια της πολιτισμένης πολιτικής αντιπαράθεσης, κάτι που έχει συμβεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Απαντώντας σε αυτά τα σχόλια, ο γραμματέας της Λέγκας του Βορρά Ματέο Σαλβίνι επισήμανε ότι «το πρόγραμμα της υπουργού μπορεί να το βρει εύκολα κανείς στον ιστότοπο του υπουργείου της» και υποστήριξε πως «η κίνησή μας δεν έχει φασιστική χροιά, όπως είπαν κάποιοι. Πρόκειται, αντιθέτως, για στοιχείο που θα ενισχύσει τη Δημοκρατία».

Σε συνέντευξή της στην ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI η Κιέντζ επισήμανε ότι «η εφημερίδα Padania επιλέγει ένα συγκεκριμένο μέρος του προγράμματός της, με προφανή σκοπό» και ζήτησε από όλο το πολιτικό φάσμα «να αντιδράσει για να περιφρουρήσει την ίδια τη Δημοκρατία». Πάντως, η υπουργός είπε ότι «δεν θεωρεί ότι η Ιταλία μπορεί να χαρακτηρισθεί ρατσιστική χώρα».

Την συμπαράστασή του προς την ιταλίδα υπουργό έσπευσε να εκφράσει ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος είπε πως «μπορεί να μην συμφωνεί με κάποιες προτάσεις της στο θέμα της μετανάστευσης, αλλά τασσόταν πάντα υπέρ της παραμονής της στην κυβέρνηση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από