Την τελική απόφαση της Δικαιοσύνης για την ποινική του μεταχείριση στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου περιμένει να μάθει σήμερα ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.

Το εκατοντασέλιδο υπόμνημά του και οι απαντήσεις που έδωσε στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη και την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, οι οποίοι έλαβαν την απολογία του στο δωμάτιο της κλινικής όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι διαφώνησαν για το κρίσιμο ζήτημα της προσωρινής κράτησης.

Η ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ. Η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και ως εκ τούτου, κατά την άποψή της, έπρεπε να κριθεί προφυλακιστέος. Ο ανακριτής από την πλευρά του, ο οποίος προ ημερών εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του επιχειρηματία, είχε τη γνώμη ότι ο επιχειρηματίας έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με μία εγγύηση-μαμούθ 5.000.000 ευρώ και επιπλέον απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ετσι, λόγω της αντίθετης κρίσης ανακριτή και εισαγγελέως, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο, μέχρις ότου εκδοθεί –εντός της ημέρας –το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, τα μέλη του οποίου καλούνται να λύσουν τη διαφωνία των συναδέλφων τους και να αποφασίσουν για την προφυλάκιση ή μη του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος για περίπου τρεις ώρες απαντούσε σε ερωτήσεις των δικαστών παρουσία των δικηγόρων του Ηλία Αναγνωστόπουλου και Γρηγόρη Τσόλια, υπεραμύνθηκε της νομιμότητας όλων των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει διαπράξει κανένα από τα τρία κακουργήματα που του αποδίδονται (απάτη, άμεση συνέργεια σε απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Ο επιχειρηματίας μάλιστα θέλοντας να καταστήσει σαφή την πρόθεσή του για την κάλυψη των δανείων προχώρησε στη χορήγηση συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου προς τις τράπεζες διαδόχους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δίνοντάς τους το δικαίωμα να «υποθηκεύσουν» ελεύθερα από άλλα βάρη και δάνεια ακίνητά του που η αξία τους ξεπερνά τα 7.000.000 ευρώ.

Επιπλέον εμφανίστηκε διατεθειμένος, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, να δώσει ως ενέχυρο τις μετοχές του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε περισσότερα από 46.000.000 ευρώ.

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ. Χθες, απολογήθηκε ακόμη ένας κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

Πρόκειται για το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαράλαμπο Γιαγκούδη, στον οποίο επιβλήθηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.