Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί φαινόμενα διακίνησης ακατάλληλων, ρυπογόνων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία προϊόντων καύσης για τη θέρμανση, επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, στο περιθώριο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του Ρυθμιστικού Σχεδίου.

Ο υπουργός, με αφορμή τον πρόσφατο εντοπισμό σε πλοίο 5.500 τόνων με ακατάλληλα υλικά καύσης, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση θα εντείνει τους ελέγχους, μέσω των τοπικών αρμόδιων υπηρεσιών.

«Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα ανεχτούμε κανένα παιχνίδι με την υγεία των ανθρώπων και των πολιτών αυτής της χώρας», προειδοποίησε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να βοηθήσουν όλες οι περιφερειακές αρχές και οι περιφερειακές υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο φαινόμενο αιθαλομίχλης που παρατηρείται σε διάφορες μεγαλουπόλεις της χώρας, ο κ. Μανιάτης υπενθύμισε την καθιέρωση του μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, της μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων, αλλά και της μέτρων που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν οι Περιφέρειες, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

«Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα λύσουν ασφαλώς το πρόβλημα, αλλά θα βοηθήσουν να μειωθεί η ένταση του», τόνισε ο υπουργός και επισήμανε ότι απαιτείται η στενή συνεργασία των τοπικών, περιφερειακών, των αυτοδιοικητικών αρχών, των ΜΜΕ και η συμμετοχή της κοινωνίας.