Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του επιχειρηματία Εμμ. Καραμολέγκου, ιδιοκτήτη της ομώνυμης αρτοβιομηχανίας, ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης από αγνώστους.

Τρεις από τους πέντε απαγωγείς – ένας Έλληνας, ένας Μολδαβός, ένας από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δύο Αλβανοί – του επιχειρηματία Μανώλη Καραμολέγκουπου είχαν απαιτήσει ποσό 2,5 εκ ευρώ για την απελευθέρωση του αναζητούνται από την ΕΛΑΣ στην βορειοανατολική Αττική!

Ο κ Καραμολέγκος στην διάρκεια της ομηρίας του σε απομονωμένη περιοχή της Κερατέας έπεισε έναν, Μολδαβό την καταγωγή, από τους πέντε συνολικά απαγωγείς του ότι είναι σε αστυνομικό κλοιό, ότι «θα αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία» κι έτσι τον οδήγησε στην απόφαση να παραδοθεί στο αστυνομικό τμήμα Κερατέας και να απελευθερώσει τον ίδιο. Το απόγευμα συνελήφθη και ο δεύτερος από τους απαγωγείς.

Αφήνοντας βεβαίως τους τέσσερις συνεργούς του …αμανάτι στην βόρειο Αττική να διαπραγματεύονται για λύτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε από το Κορωπί στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, ένα αυτοκίνητο και μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα του έστησαν ενέδρα στην περιοχή του Γέρακα και τον ακινητοποίησαν.

Τον έβαλαν σε πορτ παγκάζ του ΙΧ κι εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αρχικά οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπο δεν αντελήφθησαν ποιος ήταν ο στόχος της αρπαγής αλλά συνάντησαν τον γιο του επιχειρηματία που είχε αρχίσει την αναζήτηση του πατέρα του.

Υπάρχει μάλιστα μαρτυρία για συμπλοκή στο σημείο, ωστόσο στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για «κατ’ οίκον συμπλοκή».

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία των αστυνομικών ο Καραμολέγκος είχε παραλάβει προσφάτως ομολογιακό δάνειο ισόποσο με το ποσό των απαιτούμενων λύτρων, κι αναζητούν τους οργανωτές της αρπαγής στον επαγγελματικό χώρο του .

Η εταιρεία Καραμολέγκος είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει ότι ο ιδιοκτήτης της είχε πέσει θύμα απαγωγής με μια ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το μεσημέρι προς το επενδυτικό κοινό στην οποία ανέφερε: «Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος A.E., κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα

»Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος Α.Ε. συνεχίζει απρόσκοπτα».

Η απαγωγή είχε σημειωθεί στα περίχωρα της Αθήνας, εντός της Αττικής.