Ταυτόχρονη επιχείρηση σε πέντε νομούς της Τουρκίας εναντίον της Αλ Κάιντα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης.

Ερευνες έγιναν, μεταξύ άλλων, και στα γραφεία της ισλαμιστικής οργάνωσης ανθρωπιστικής βοήθειας IHH στο Κίλις, το οποίο απέχει 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, τα Άδανα, το Γκαζιάντεπ, την Καισάρεια και το Κίλις.

Σύμφωνα με τις διαρροές στα μέσα ενημέρωσης, τη σχετική έρευνα διεξάγει η εισαγγελία του νομού Βαν, ενώ έχουν προσαχθεί ύποπτοι ως στελέχη της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα πάντα με τις διαρροές, οι προσαχθέντες κατηγορούνται για μεταφορά μαχητών στη Συρία σε ομάδες των 15 ατόμων, για συντονισμό της συγκέντρωσης των μαχητών που προέρχονται από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, για συγκέντρωση χρηματικών ποσών που προορίζονται για τους αντικαθεστωτικούς μαχητές στη Συρία και για μεταφορά χρημάτων, πολεμικού υλικού και τροφίμων στα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Η οργάνωση IHH είναι εκείνη που είχε οργανώσει το ταξίδι του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά» προς τη λωρίδα της Γάζας τον Μάιο του 2010. Πριν από μερικές ημέρες, η οργάνωση επανήλθε στα φώτα της δημοσιότητας όταν, έπειτα από εισαγγελική εντολή, επιχειρήθηκε να γίνει έλεγχος σε νταλίκα στα Άδανα με την υποψία ότι μεταφέρει πολεμικό υλικό στη Συρία.

Η έρευνα εμποδίστηκε με παρέμβαση της κυβέρνησης, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας δήλωσε πως η νταλίκα μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Τουρκομάνους της Συρίας.

Μετά τις πρωινές επιχειρήσεις, η IHH ανακοίνωσε ότι «σκοπός της επιχείρησης είναι να εμποδιστεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Τουρκία και την οργάνωσή μας προς τη Συρία».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από