Μαθητής έστειλε καρτ ποστάλ το 1969 απαντώντας σε ραδιοφωνικό διαγωνισμό και… κατάφερε μετά από σχεδόν μισό αιώνα να δει την επιστολή του φτάνει στον προορισμό της -και τελικά πήρε το δώρο.

Επρόκειτο για τον 18χρονο τότε Γκούντερ Τσετλ από το γερμανικό Μούριτς. Ο Τσετλ έστειλε το 1969 την καρτ ποστάλ απαντώντας σε διαγωνισμό εκπομπής της δημόσιας ραδιοφωνίας του Σάαρλαντ, στο Σάαρμπρουκεν.

Αυτός ήταν και ο λόγος της απελπιστικής καθυστέρησης: Το Μούριτς βρισκόταν στην τότε ανατολική Γερμανία και το Σάαρμπρουκεν, μερικά κρατίδια -και ένα Παραπέτασμα- δυτικότερα.

Ο Τσετλ άκουσε απογοητεύμενος τη λίστα των νικητών στην εκπομπή, από την οποία έλειπε. Τα χρόνια πέρασαν, το Τείχος έπεσε και μετά από χρόνια ο 62χρονος πλέον Τσετλ σκέφτηκε να κοιτάξει τα αρχεία της Στάζι και εάν είχε φάκελο για αυτόν.

Με έκπληξη διαπίστωσε ότι στο φάκελο βρισκόταν και αντίγραφο της ξεχασμένης καρτ ποστάλ. Για κάποιον λόγο, η Στάζι είχε μπλοκάρει την αποστολή της καρτ ποστάλ. Ο Τσετλ ζήτησε το πρωτότυπο, το πήρε και το έστειλε εκ νέου στο ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο σταθμός επικοινώνησε μαζί του και αποφάσισε να του στείλει πρόσκληση για τα 50ά γενέθλια του ραδιοφώνου, οι οποίες γίνονται αυτές τις ημέρες. Αν και φυσικά δεν υπάρχει πλέον η εκπομπή στο διαγωνισμό της οποίας είχε παίξει, ο παραγωγός της Μάνφρεντ Ζεξάουερ θα του παραδώσει αντίγραφο του δίσκου που θα κέρδιζε.