Για σοβαρές ασάφειες, οι οποίες γεννούν ερωτηματικά για την ποιότητα των υπηρεσιών και την επιβίωση τόσο του νέου συστήματος όσο και του ιατρικού κόσμου, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), με την οποία ασκεί κριτική στο υπό κατάθεση, νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αναμένεται να καλέσει σε κινητοποιήσεις τους γιατρούς όλης της χώρας, στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναλάβει προκειμένου να ακυρώσει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

«Ορθή η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ». Αντίθετη άποψη εκφράζουν τα μέλη της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι θεωρούν ότι η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών Υγείας είναι ορθή. «Η σωστή εφαρμογή του γενικού πλαισίου που περιγράφεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο θα μπορέσει να εξασφαλίσει την καθολική πρόσβαση των πολιτών σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας», αναφέρει η Ενωση σε ανακοίνωσή της. Εντούτοις, ζητεί για τους συμβεβλημένους γιατρούς κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων και συμμετοχή στην κλινική επίσκεψη, όπως εφαρμόζεται ήδη στα κέντρα υγείας και στα δημόσια νοσοκομεία.