Εμφύλιος έχει ξεσπάσει μεταξύ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές του Κορυδαλλού. Μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις ομάδας εξ αυτών με τον δραπέτη μέλος της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλο Ξηρό και τον αρχηγικό ρόλο που όπως φαίνεται επιδιώκουν ορισμένοι κατηγορούμενοι εντός των φυλακών, κείμενα που αναρτήθηκαν σε διαδικτυακούς τόπους του αντιεξουσιαστικού χώρου αποκαλύπτουν και πόλεμο ανάμεσα σε εκείνους που αποδέχονται τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και στους υποδίκους που δηλώνουν αντιεξουσιαστές.

Με οξείες λεκτικές αντιπαραθέσεις, ανταλλαγή σκληρών κειμένων, αλλά και με καταγγελίες και αναφορές σε χρήση βίας με ξυλοδαρμό –επίθεση με παλούκια εναντίον «συντρόφου» στον Κορυδαλλό –εξελίσσεται ο πόλεμος.

Και στο παρελθόν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, σε κείμενα που είχαν αναρτηθεί διαδικτυακά, αντιπαραθέσεις και κόντρες μεταξύ «παλιών» μελών των Πυρήνων που συνελήφθησαν κατά τις πρώτες επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης και «νεόφερτων», του πυρήνα που εξαρθρώθηκε μετά τη διπλή ένοπλη ληστρική επιχείρηση στον Βελβενδό Κοζάνης.

Μάλιστα έχει ασκηθεί κατά καιρούς και κριτική εναντίον μέλους της Συνωμοσίας για επιλογές σε «απεργία πείνας». Η σύγκρουση, όπως φαίνεται, κορυφώθηκε κυρίως μετά τον ξυλοδαρμό κρατουμένου για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς –ο ίδιος αρνείται την κατηγορία και δηλώνει αντιεξουσιαστής –στις αρχές Ιανουαρίου. Η εμφυλιοπολεμική διαμάχη μεταξύ μελών των Πυρήνων ξέσπασε πλέον ανοιχτά και δημόσια με ανταλλαγή κειμένων στους διαδικτυακούς τόπους InterArma και Indymedia.

Η «γκρίνια» που αφορά τον τομέα των φυλακισμένων μελών άρχισε να εκδηλώνεται δημόσια από τον περασμένο Ιούλιο με ένα κείμενο κριτική-καταγγελία το οποίο αναρτήθηκε από μέλος της Συνωμοσίας, που συνελήφθη κατά τις πρώτες επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της οργάνωσης. Στο κείμενό του με τον τίτλο «Τώρα που τελείωσε το τσίρκο…» στρέφεται εναντίον συγκεκριμένου μέλους, τότε απεργού πείνας. Στρέφει ακόμα τα βέλη του και εναντίον των κατηγορουμένων για τη διπλή ληστεία στον Βελβενδό, τους οποίους καταγγέλλει για «ανικανότητα ή αδιαφορία» επειδή δεν φρόντισαν να εξαφανίσουν τις πλαστές του ταυτότητες που τους είχε εμπιστευτεί.

Η κόντρα που όπως φαίνεται είχε αναπτυχθεί κορυφώθηκε στις 5 Ιανουαρίου, όταν σε κείμενο που αναρτήθηκε –το υπέγραφαν δέκα φυλακισμένα μέλη –καταγγέλθηκε ξυλοδαρμός κρατουμένου από τη Συνωμοσία: «έξω από την Α πτέρυγα ο αναρχικός σύντροφός μας Γ. Ναξάκης έπεσε σε ενέδρα και ξυλοκοπήθηκε από τουλάχιστον 5 μέλη της ΣΠΦ που κρατούσαν παλούκια».

Το κείμενο μάλιστα είχε αναρτηθεί στο Indymedia με την ένδειξη ότι «ο συγγραφέας του παραπάνω κειμένου έχει επιλέξει τον μη σχολιασμό της δημοσίευσής του».

Το θύμα του ξυλοδαρμού είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική κατά τη διάρκεια επιχείρησης τον περασμένο Απρίλιο έξω από καφετέρια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η υπόθεση της επίθεσης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ακολούθησε σκληρότατη απάντηση, διανθισμένη με απειλές. Σε κείμενο που δημοσιοποιήθηκε στο InterΑrma με την υπογραφή της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς γίνεται λόγος για «επίθεση λάσπης και συκοφαντίας», αναφέρονται σε «συκοφάντη» για κάποιους που θέλουν να αποκτήσουν «αναγνωρισιμότητα και να ξεγελάσουν την ανυπαρξία τους, σε «ματσό ύφος» καθώς και σε «προσωπικό όφελος» και «καβάτζα». Απειλούν ακόμα όποιον «επιλέγει τη λάσπη και την ψευτιά» ότι «θα τον τελειώσουμε οριστικά».

Η απάντηση της άλλης πλευράς ήρθε λίγες ημέρες αργότερα. Σε οξύτατους τόνους γίνεται καταγγελία για «μαφιόζικου χαρακτήρα εκβιασμό» και «επίδειξη ακραίας εξουσιαστικής συμπεριφοράς». Επιπλέον εκτοξεύονται κατηγορίες για «έκφραση ενός επικίνδυνου ολοκληρωτισμού και φετιχισμού της βίας που δυνητικά στρέφεται κατά πάντων και το σχέδιο αυτό ολοκληρώνεται με την απειλή εναντίον του συντρόφου ότι αν δεν ανακαλέσει θα έχει πρόβλημα σε όλες τις φυλακές και θα καταλήξει σε πτέρυγα απομόνωσης – προστασίας». Αναφέρονται επίσης σε «ενδοαναρχική βία» και προσθέτουν ότι πρέπει «να ξεριζωθεί μια για πάντα η βία ως εργαλείο πολιτικής ενδοαναρχικής επιβολής και να στραφεί εναντίον κράτους και εξουσίας».
Οι «παλιοί» και οι «νέοι»

Από την ανταλλαγή των ανακοινώσεων φαίνεται ότι έχουν σχηματιστεί δύο ομάδες. Στην πρώτη υπερτερούν

οι «παλιοί» και στη δεύτερη ο βασικός κορμός είναι «νέοι» κυρίως από το κλιμάκιο του Βελβενδού, στους οποίους

έχουν προσχωρήσει και τουλάχιστον δύο «βαριά» ονόματα από το παρελθόν με επιρροή στον χώρο.