Εκδικάστηκε την Τρίτη στο δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, που τον περασμένο Οκτώβριο, βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.

Όπως είναι γνωστό, μετά την αποκάλυψη και τροπή της υπόθεσης με τους δυο Ρομά «γονείς» να είναι προφυλακισμένοι -ο άνδρας στις φυλακές Λάρισας και η γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού- η επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε προσωρινά από την εισαγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Στην παρούσα φάση, η νομική διαδικασία αφορά στην οριστική ανάθεση της επιμέλειας στο «Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου στην συνέχεια να έχει τη δικαιοδοσία να διαχειριστεί το μέλλον του μικρού κοριτσιού. Η σχετική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δυο Ρομά δεν παρέστησαν στη διαδικασία, καθώς θεωρούν το θέμα «τυπικό» και «διαδικαστικό», από τη στιγμή που οι πελάτες τους παραμένουν προφυλακισμένοι, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχουν υποβάλει εκ νέου αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, η οποία αναμένεται να εξεταστεί.

Οι κινήσεις του ζεύγους των Ρομά θα εξαρτηθούν από την αποφυλάκισή τους, την οποία επιδιώκει η υπεράσπισή τους, καθώς υπογραμμίζει ότι από την εξέλιξη της υπόθεσης δεν προέκυψε θέμα αρπαγής του παιδιού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από