Σημαντικές επενδύσεις για το 2014 έχει προγραμματίσει και θα υλοποιήσει στην Ελλάδα η εταιρεία Coca-Cola 3Ε στο πλαίσιο της στρατηγικής δέσμευσής της για διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην ελληνική αγορά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων μηνών θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα παραγωγής του Αιγίου, όπου παράγεται το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, με σκοπό την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επίσης, επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθούν στη μονάδα του Σχηματαρίου Βοιωτίας, με στόχο αφενός την καλύτερη διαχείριση των ενεργειακών πόρων και του νερού και αφετέρου την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητάς της, ενώ η παραγωγική μονάδα στο Βόλο παραμένει μία από τις βασικές μονάδες της στην Ελλάδα και θα επικεντρωθεί πλέον στην παραγωγή αναψυκτικών.

Συγκεκριμένα, η μονάδα στον Βόλο παράγει το 84% του όγκου αναψυκτικών σε γυάλινη φιάλη για όλη την ελληνική αγορά, ενώ αποτελεί βασική μονάδα για την παραγωγή αναψυκτικών σε κουτιά αλουμινίου, καλύπτοντας το 29% της συνολικής παραγωγής, που προορίζεται για την κάλυψη των αναγκών της ελληνικής αγοράς και των αγορών του εξωτερικού.

Τέλος και η μονάδα που διατηρεί η εταιρεία στο Ηράκλειο της Κρήτης θα συνεχίσει την παραγωγική της διαδικασία καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες του νησιού και συμπληρωματικά της υπόλοιπης χώρας σε αναψυκτικά.

Σήμερα το 98% των προϊόντων της Coca-Cola Τρία Έψιλον που καταναλώνονται στην ελληνική αγορά παράγονται στην Ελλάδα.