Δεν θα κατατεθεί τελικά τη  Δευτέρα, στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) προκειμένου, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, να δοθεί χρόνος για ουσιαστική συζήτηση.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ - μετά τη γενική τους συνέλευση- οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω και του κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχτούν τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ενώ ζήτησαν αλλαγές.

«Το νομοσχέδιο, όπως ξέρετε, έχει βγει στη δημόσια διαβούλευση από την Παρασκευή. Έχουμε αποφασίσει να το πάμε στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, όχι σήμερα, σε κανα-δυo μέρες δηλαδή, για να δώσουμε το χρόνο και στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες να το επεξεργαστούν λίγο περισσότερο» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όπως είπαμε από την πρώτη μέρα -όταν καλούσαμε τους γιατρούς να μην κάνουν αυτή την πολυήμερη απεργία- η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει. Πρέπει να προχωρήσει στο μεγαλύτερο δυνατό κλίμα συναινέσεως, γιατί είναι για το καλό του έλληνα ασθενή. Και αν το δούμε όλοι ήρεμα και πολιτισμένα, θα διαπιστώσουμε ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια» κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από