Σχεδόν 400 ανηλίκους κατηγορείται ότι ώθησε να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα μέσω του Διαδικτύου ένας 40χρονος Ολλανδός.

«Ο άνδρας, που παρουσιαζόταν ως μικρό κορίτσι, φέρεται να ώθησε ανηλίκους να επιδοθούν σε σεξουαλικές πράξεις μπροστά σε κάμερα» δήλωσε ο Έβερτ Μπέρστρα εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Άμστερνταμ.

Παρόλα αυτά, ο άνδρας δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματά του, 56 εκ των οποίων, ηλικίας 12 με 14 ετών, έχουν ταυτοποιηθεί επισήμως. Μέχρι στιγμής πέντε έχουν καταθέσει μήνυση.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για κορίτσια και αγόρια.

«Τα θύματα που έχουν ταυτοποιηθεί ζουν σε διάφορες περιοχές της χώρας» επεσήμανε ο Μπέρστρα, σύμφωνα με τον οποίον οι ολλανδικές αρχές έχουν στείλει αιτήματα στις αρχές του Βελγίου, της Ισπανίας και των ΗΠΑ «κυρίως για να λάβουν πληροφορίες από τους διαδικτυακούς πάροχους».

Ο ύποπτος που έχει ταυτοποιηθεί ως ο Μίχελ Σ. κρατείται εδώ και περίπου έξι μήνες, όμως η εισαγγελία δεν είχε δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής το θέμα.

Στη διάρκεια έρευνας τον περασμένο Απρίλιο εντοπίστηκαν στον υπολογιστή του οι φωτογραφίες περίπου 400 παιδιών και εφήβων.

Χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα, ο Μίχελ Σ. έμπαινε σε διάφορα φόρουμ και ερχόταν σε επαφή με τα θύματά του.

Αφού αποθήκευε τις φωτογραφίες που του έστελναν, τα απειλούσε ότι θα τις ανεβάσει στο Διαδίκτυο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από