Σε οικογενειακή επιχείρηση είχε μετατρέψει ένας 46χρονος εργολάβος την παράνομη αμμοληψία και άλλες παραβάσεις κατά του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ηλείας.

Ο 46χρονος εργολάβος μαζί με τον 44χρονο αδελφό του, δυο γιους του ηλικίας 22 και 21 ετών καθώς και δυο ακόμα συνεργάτες του 41 και 57 ετών συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας, για εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ηλείας, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Οι έξι. συλληφθέντες κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, παράνομη αμμοληψία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.

Με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας δίνονται στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας των συλληφθέντων. Πρόκειται για τους :

Καράμπελα Θεόδωρο του Χαραλάμπους που γεννήθηκε το 1967, κάτοικο Φλόκα Ηλείας,

Καράμπελα Αντώνιο του Χαραλάμπους που γεννήθηκε το 1969, κάτοικο Φλόκα Ηλείας,

Καράμπελα Χαράλαμπο του Θεόδωρου που γεννήθηκε το 1991, κάτοικο Φλόκα Ηλείας,

Καρμαμπελα Βασίλειο του Θεόδωρου που γεννήθηκε το 1992, κάτοικο Φλόκα Ηλείας, καθώς και οι συνεργοί τους Γεωργακόπουλος Χρήστος του Γεωργίου και Γιαννοπουλος Νικόλαος του Φωτίου.

Σε βάρος τους, μεταξύ άλλων, ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία που τους αποδίδεται, τουλάχιστον από το 2010, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, προκειμένου να διαπράξουν εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στον Ανακριτή Ηλείας και κρατούνται προκειμένου την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα – Τρίτη) να απολογηθούν.