Ο Χριστόδουλος Ξηρός γεννήθηκε το 1958 και είναι ο μεγαλύτερος από τα 10 παιδιά του ιερέα Τριαντάφυλλου Ξηρού από την Ικαρία. Ηλθε στην Αθήνα το 1979 και αρχικά δούλευε ως οικοδόμος και οργανοποιός, ώσπου εντάχθηκε στην οργάνωση της 17 Νοέμβρη , μάλλον το 1984,στρατολογημένος πιθανόν από τον Κουφοντίνα. Στη συνέχεια ο ίδιος στρατολόγησε τον αδελφό του Σάββα και τον μικρότερο Βασίλη αλλά και άλλους. Οπως ο Τζωρτζάτος που δούλευε ως ηλεκτρολόγος και σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες είχε καταφέρει να μπει με αυτήν την ιδιότητα ακόμη και σε σπίτια πολιτικών της εποχής!

Σε προανακριτική του απολογία περιέγραψε πώς γίνονταν η προετοιμασία για τις επιθέσεις, οι συνεννοήσεις, τα συνθηματικά, ακόμη και οι πρόβες και η χρονομέτρηση των διαδρομών. Αργότερα ανακάλεσε και είπε ότι εκβιάστηκε από αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής επειδή «είχαν στα χέρια τους τον Σάββα». Ως κρατούμενος στον Κορυδαλλό συχνά έδινε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ενώμεταξύ των άλλων κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησής του. Μάλιστα μια φορά έβαλε φωτιά στο κελί του για να διαμαρτυρηθεί.

Μετά την απόδρασή του, μένει ανοικτό το ενδεχόμενο της επαναδραστηριοποίησής του αλλά ανακύπτουν και κάποια παλιά ξεχασμένα ερωτήματα. Για παράδειγμα, αν υπήρχαν μέλη της 17Ν που δεν αποκαλύφθηκαν το 2002 με τα οποία θα έλθει σε επαφή για την επανασύσταση της οργάνωσης. Ενα στοιχείο που επίσης έχει ενδιαφέρον είναι το αν γνωρίζει πού έχει κρύψει ο Κουφοντίνας το 45άρι περίστροφο και τη γραφομηχανή, τα δύο σήματα που πιστοποιούσαν την αυθεντικότητα της οργάνωσης.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ. Η συμμετοχή της οικογένειας Ξηρού στην τρομοκρατική ομάδα συμπληρώθηκε με τον προτελευταίο σε ηλικία γιο, τον Βασίλη. Ηταν μόλις 23 ετών όταν μυήθηκε το 1985 και κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε 28 ενέργειες. Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη για απλή συνέργια σε δολοφονία, συμμετοχή σε ληστείες, έκρηξη και συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά έχει αφεθεί ελεύθερος με την έκτιση των δύο τρίτων της ποινής του.