Πάνω από 12 χιλιάδες φιάλες λαθραίων ποτών και δύο χιλιάδες αυτοκόλλητες ετικέτες με λογότυπα διαφόρων εταιρειών αλκοολούχων ποτών μετέφερε 54χρονος Βούλγαρος με νταλίκα ο οποίος συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Το φορτίο προερχόταν από την Βουλγαρία και σε βάρος του συλληφθέντος εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».

Όπως υπολογίζεται οι διαφυγόντες δασμοί σε βάρος του Δημοσίου από το λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, για το συγκεκριμένο φορτίο, ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των 92.000 ευρώ. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του παραλήπτη του λαθραίου φορτίου.

Ακολούθησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ενώ στο εσωτερικό της νταλίκας και της συρόμενης καρότσας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :744 χάρτινα κιβώτια που περιείχαν συνολικά 9.144 φιάλες αλκοολούχων ποτών (ουίσκι, βότκα, τζιν, τεκίλα, κ.λπ.), 3.008 φιάλες μπύρας, 2.111 αυτοκόλλητες ετικέτες με ενδείξεις διαφόρων εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών, ένας φορητός υπολογιστής, καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εισήγαγε τις προαναφερόμενες φιάλες αλκοολούχων ποτών από τη Βουλγαρία, χωρίς να τις δηλώσει στο Τελωνείο κατά την είσοδό τους στον ελληνικό χώρο και χωρίς να καταβάλει τους αναλογούντες φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις.