Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε το 1939. Το 1963 ίδρυσε την εταιρεία Alico. Κομβικό σημείο στην επιχειρηματική πορεία του ήταν το 1969, όταν μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά ίδρυσε την ασφαλιστική εταιρία Interamerican, από την οποία αποχώρησε το 2005.

Πέραν της Interamerican, έχει ιδρύσει και εξαγοράσει μία σειρά από επιχειρήσεις όπως η τράπεζα Interbank που εξαγοράστηκε από την EFG Eurobank, η Intertech, διανομέας των προϊόντων Panasonic, η Ευρωκλινική Αθηνών, η τράπεζα Novabank που το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium και πλέον εξαγοράστηκε από την Πειραιώς, η Interjet και η εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm. Σήμερα είναι πρόεδρος του ομίλου Demco, μέσω του οποίου κατέχει το 100% των μετοχών του Alpha TV και του Alpha 98.9, καθώς και τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece. Για την υπόθεση του ΤΤ. δήλωσε ότι δεν υπάρχει ίχνος παρανομίας στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

«Σε αντίθεση με τα θηριώδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια γνωστών επιχειρηματιών, τα δάνεια του ομίλου Demco που έχουν συναφθεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υπερκαλύπτονται με εγγυήσεις από την προσωπική μου περιουσία», ανέφερε ο κ. Κοντομηνάς και κατέληξε: «Τίποτα από τα αποδιδόμενα σε εμένα δεν με αγγίζει. Οι εχθροί μας είναι ισχυροί, αλλά η αλήθεια ισχυρότερη και στο τέλος θα λάμψει».