«Δεν το θεωρώ προσωπική μου ήττα γιατί ήταν ένα από τα τρία μέτρα που είχα προτείνει», υποστήριξε το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτική του παρέμβαση o υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την απόσυρση του μέτρου του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Ο Αδ. Γεωργιάδης προσέθεσε μάλιστα πως «η κυβέρνηση έχει ιεραρχία, δεν αδειάζει κανείς κανέναν, ο Πρωθυπουργός κυβερνάει».

Υπερθεμάτισε, μάλιστα, ότι «βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο και ελήφθη η απόφαση για απόσυρση του μέτρου»

Ο ίδιος, μάλιστα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών χαρακτήρισε «σωστό» μέτρο την κατάργηση των 25 ευρώ, μολονότι τις προηγούμενες ημέρες το είχε χαρακτηρίσει «κοινωνική μεταβίβαση» και είχε σημειώσει χαρακτηριστικά «δεν θα βάλουμε κανέναν φυλακή εάν δεν έχει να πληρώσει».

Το βράδυ της Τρίτης μεειδική εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας καταργήθηκε το μέτρο της καταβολής των 25€ στα δημόσια νοσοκομεία. Ως ισοδύναμο μέτρο ορίστηκε η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού κατά πέντε λεπτά.

Η απόφαση για την απόσυρση του μέτρου ελήφθη στην απογευματινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου, όπως ανέφερε εξερχόμενος ο ίδιος ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέφερε ότι στη συνεχεία ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ που είχαν σύσκεψη την ίδια ώρα.