Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου προκάλεσε η δημοσιοποίηση την Τρίτη δηλώσεων του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του ομολόγησε «κουκούλωμα ευθυνών» στις έρευνες για ενδεχόμενους χρηματισμούς στις υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων.

«Πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα Tor Mi1 και TPQ37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρίας Ντρουμίλαν, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις ένοπλες δυνάμεις. Αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε», δήλωσε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο Γιάννης Τραγάκης,πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής του 2005 και μετέπειτα αντιπρόεδρος της Βουλής.

Η αντίδραση του Γιάννου Παπαντωνίου υπήρξε άμεση:

«Μου προκαλούν κατάπληξη οι πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Τραγάκη, περί δήθεν ανακάλυψης έκνομων πράξεων, τις οποίες συγκάλυψε.Θεωρώ αδιανόητο πολιτικώς και δη ο αντιπρόεδρος της Βουλής να διαδίδει ψεύδη και συκοφαντίες, χωρίς ίχνος απόδειξης για το πρόσωπό μου, τα οποία εκθέτουν και τον ίδιο προσωπικά».

Μια άλλη διάσταση έσπευσε να δώσει από την πλευρά του ο Θάνος Τζήμερος, ιδρυτής του κόμματος Δημιουργία Ξανά: «Να συλληφθεί ο Τραγάκης, τώρα! Για συγκάλυψη εγκλήματος! Να αρχίσει να κελαηδάει, να δώσει και τους άλλους και να…» έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.