Κάποτε, όταν ήταν ακόμα προπονητής της Λάρισας και πριν του δοθεί η πρώτη ευκαιρία να καθήσει στον πάγκο μίας εκ των μεγάλων ελληνικών ομάδων, και συγκεκριμένα της ΑΕΚ, ο Γιώργος Δώνης είχε εκφράσει την επιθυμία του να κοουτσάρει μελλοντικά κάποια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, θεωρώντας προφανώς ότι έχει την επάρκεια για να το πράξει. Ωστόσο από την Ενωση αποχώρησε φέροντας τη στάμπα της αποτυχίας. Ηταν ο πρώτος και ο μοναδικός προπονητής στην ιστορία της ομάδας που την οδήγησε σε αποκλεισμό από ευρωπαϊκή διοργάνωση, Αύγουστο μήνα, ενώ ούτε στον ΠΑΟΚ κατάφερε να αποδώσει έργο.

Το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν εφιαλτικό καθώς οι πρωταθλητές Κύπρου ηττήθηκαν (0-2) από τον νεοφώτιστο στη μεγάλη κατηγορία Ερμή Αραδίππου στον οποίο αγωνίζεται ο πρώην γκολκίπερ της ΑΕΚ Γιάννης Αραμπατζής (οι δυο τους συνυπήρξαν στην Ενωση για μερικούς μήνες τη σεζόν 2008-2009). Παρ’ όλα αυτά παραμένει στο τιμόνι της ομάδας προσπαθώντας να την οδηγήσει στον τίτλο.

Κιτρινόμαυρο παρελθόν (και σαφώς ενδοξότερο των δύο προαναφερθέντων) έχει και ο Τόνι Σαβέβσκι, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Ομόνοιας από το καλοκαίρι του 2012 έως τον περασμένο μήνα δουλεύοντας με 20 ξένους ποδοσφαιριστές σε ένα ρόστερ που συμπληρώνεται από 9 γηγενείς, ενώ δεν υπάρχει κανένας Ελληνας!

Παρελθόν αποτέλεσε από την ΑΕΚ Λάρνακας ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος είχε στη διάθεση του ρόστερ αποτελούμενο από 19 ξένους και 11 κύπριους ποδοσφαιριστές,

Προπονητή από την Ελλάδα επέλεξε και η Νέα Σαλαμίνα στο πρόσωπο του 45χρονου Απόστολου Χαραλαμπίδη, ο οποίος έχει θητεύσει στη χώρα μας σε πάγκους μικρότερων κατηγοριών, ενώ ο πρώην παίκτης τους ΠΑΟΚ Νίκος Κολομπούρδας βρίσκεται υπ’ ατμόν στον Εθνικό Αχνας.