Αν και πάντα είχε φόβους με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η Κίρα Νάιτλι βαρέθηκε να ακούει τους φίλους της να μιλούν για το twitter και έτσι άνοιξε διστακτικά έναν λογαριασμό. Eφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ, ωστόσο το διέκοψε ύστερα από μόλις δώδεκα ώρες, αφού οι αρχικοί της φόβοι έγιναν πραγματικότητα.

«Ενιωθα σαν να στεκόμουν στην αυλή του σχολείου και να ήμουν στο περιθώριο», αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Harper’s Bazaar» για το «πείραμα» που αποφάσισε να κάνει.

Για την 28χρονη ηθοποιό («Εξιλέωση», «Περηφάνεια και προκατάληψη», «Αννα Καρένινα») –η οποία έχει περιγράψει το Ιντερνετ ως «απάνθρωπο» –οι λίγες αυτές ώρες ήταν όσες μπόρεσε να αντέξει.

Η απουσία της από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου το χάσμα ανάμεσα στους φαν και τους σελέμπριτι είναι αμφίβολο, μπορεί να έχει συμβάλει στη λανθασμένη αντίληψη ότι είναι υπεροπτική. Η ίδια δηλώνει: «Μου αρέσει η ιδιωτική ζωή των ανθρώπων. Δεν ρωτάω ποτέ, ακόμα και τις ηθοποιούς που πραγματικά εκτιμώ, «τι κάνεις;» γιατί δεν θέλω να ξέρω. Ισως να είναι παιδικό κατά μια έννοια, αλλά δεν θέλω να ξέρω για τη ζωή τους».