Τη στήριξή του στην Ελλάδα εξέφρασε ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρα μας έχει αρχίσει να ανακάμπτει πάνω σε νέες βάσεις.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή-εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κοιλάδα του Αχελώου από τον τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος TV», με θέμα «Αναπτυξιακές πολιτικές για την Κοιλάδα του Αχελώου» και τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, ο επίτροπος της ΕΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποβάλλεται σε θυσίες, και τη στήριξη της Ευρώπης στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Ο κ. Μπαρνιέ, επισήμανε ότι όλες οι δυνατές κρίσεις απαίτησαν πολλές προσπάθειες, πολλές θυσίες, πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στην Ελλάδα και, πλέον, η οικονομία της χώρας ανακάμπτει πάνω σε νέες βάσεις.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι με την υποστήριξη των Ελλήνων ευρωβουλευτών, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, καταρτίζονται νέοι κανονισμοί για τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος της Ευρώπης, ώστε οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρίες και οι χρηματαγορές να έχουν μία πιο ισχυρή βάση και να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια, υπευθυνότητα και ηθική, από ότι στο παρελθόν.

Επίσης, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ευρώπη κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε υγιείς βάσεις και σημείωσε ότι εμπιστεύεται αυτήν τη σπουδαία χώρα, την Ελλάδα, η οποία έχει μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές βιομηχανίες, διαθέτει, ίσως, την πιο σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, παράγει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και η ναυτιλία της είναι η πιο ισχυρή και η πιο δυναμική της Ευρώπης.

Τέλος, δήλωσε την πίστη του σε μία Ευρώπη της αλληλεγγύης, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκεπτόμενος τις θυσίες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από