Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την προκήρυξη με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις» που απέστειλε η οργάνωση FAI/IRF – Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία / Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nicola και Alfredo, με την οποία προειδοποιεί για τοποθέτηση προϊόντων της Coca-Cola και της Nestle τα οποία είναι «μολυσμένα» με υδροχλωρικό οξύ.

Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, έπειτα από χημικές αναλύσεις σε πιστοποιημένο εργαστήριο, ανιχνεύτηκε ποσότητα υδροχλωρικού οξέος στο αναψυκτικό των 500 ml, σε πλαστική συσκευασία, που εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ιστότοπου Zougla.gr σε λευκό φάκελο, ο οποίος περιείχε επίσης ένα USB stick (με προκήρυξη – βίντεο).

Η Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά στις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml.

Παράλληλα ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) για τις όποιες περαιτέρω ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του.