Σε κάθε μεγάλο πανηγύρι και θρησκευτική γιορτή την τελευταία διετία η Χρυσή Αυγή ήταν… πρώτη. Οι χρυσαυγίτες βουλευτές και οπαδοί επιχειρούσαν συστηματικά να αντλήσουν ψήφους και υποστηρικτές από τη μεγάλη δεξαμενή της Εκκλησίας. Και ταυτόχρονα να… ξεχάσουν τη λατρεία τους για τον παγανισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο site τους έως πέρυσι ανέβαζαν φωτογραφίες από τη συμμετοχή τους σε πανηγύρια, ακόμη και δηλώσεις ιερέων που τόνιζαν πως είναι στο πλευρό τους.

Σε άλλες περιπτώσεις οι χρυσαυγίτες κάνουν προσπάθεια να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της Ορθοδοξίας. Πριν από μια εβδομάδα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Ηταν επίσης από τους πρωταγωνιστές της διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο Χυτήριο πέρυσι όπου παιζόταν το έργο Corpus Christi. Μόνο που η διαμαρτυρία τους δεν ήταν και τόσο… χριστιανική. Οι σχέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος με τον παγανισμό πάντως είναι πολύ στενές. Αυτό δείχνουν κείμενα μελών της οργάνωσης που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή». Μόλις πριν από έναν χρόνο ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε αναρτήσει κείμενο όπου έλεγε ότι ανέβηκε σε βουνό της Αττικής και ξετύλιξε τη σημαία του ήλιου. Ξημέρωνε 21 Δεκεμβρίου. Το χειμερινό ηλιοστάσιο δηλαδή, το οποίο γιορτάζουν οι παγανιστές.