Την ένταξη των δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην εφαρμογή Transit ανακοίνωσε η Google, με στόχο τη διευκόλυνση της μετακίνησης στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελλάδας μέσω των Google Maps.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια εντάσσονται στο Transit, δύο χρόνια μετά την ένταξη των συγκοινωνιακών δεδομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) στους χάρτες της εταιρείας.

«Η Google ενσωμάτωσε στους χάρτες της πληροφορίες για τις διαδρομές των προαστιακών γραμμών Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, καθώς και για το σύνολο του υπεραστικού δικτύου. Τώρα, μέσω του Transit των Google Maps οι έλληνες χρήστες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας θα μπορούν πλέον να βρουν οδηγίες για τις μετακινήσεις τους και να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους σε όλη την Ελλάδα μέσω του υπολογιστή, του tablet ή του smartphone τους», ανακοίνωσε η Google.

Η πρωτοβουλία αυτή, αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Google και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είναι μία επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από την εφαρμογή Google Maps, με χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους χρήστες των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών της Ελλάδας.

«Παράλληλα, αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ομάδας των Google Maps να διευκολύνει τους χρήστες, τους κατοίκους των πόλεων και τους ταξιδιώτες, να εξερευνήσουν τον κόσμο με τις υπεραστικές, και αστικές συγκοινωνίες, με αυτοκίνητο ή και πεζοί» σημειώνει η εταιρεία.