Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, ο οποίος δηλώνει ότι είναι πολιτικός κρατούμενος.

Στην αίτηση του βάλλει κατά των πολιτικών κομμάτων, αναφέρεται στην υπόθεση της ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και παραθέτει φωτογραφίες με ειρωνικά σχόλια για «τάγματα εφόδου», όπως τα χαρακτήριζει, της ΟΝΕΔ της ΠΑΣΠ και της ΚΝΕ.

Ο κατηγορουμενος βουλευτής αφού ξεκαθαρίζει ότι στόχος του κόμματος του είναι η ανατροπή του «διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος» μέσω των εκλογών τονίζει επιχειρείται η ποινικοποίηση της πολιτικής παρουσίας της Χρυσής για να αναχαιτιστεί «η λαϊκή οργή».

Χαρακτηρίζει δε την δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση απόρροια του φόβου του πολιτικού συστήματος για την άνοδο του Εθνικισμού και αναφέρεται σε δημοσιεύματα για «κρυφές μετρήσεις» που δίνουν στο κόμμα του 17%.

Σε άλλο σημείο της αίτησης ο κ. Λαγός αμφισβητεί τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων ενώ επιτίθεται και στους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων που κλήθηκαν να καταθέσουν στις Εφέτες Ανακρίτριες για την παρουσία της Χρυσής Αυγής εντός του Κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από