Την παραίτησή του από την υπεράσπιση της Βίκης Σταμάτη ανακοίνωσε ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να αναβάλει την εκδίκαση της αίτησης αναστολής της εκτέλεσης της ποινής της κατηγορουμένης, που είχε καταθέσει επικαλούμενη λόγους υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κούγιας, «…..Το Δικαστήριο, εν αντιθέσει, με άλλες σοβαρότατες υποθέσεις, όπου είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης ακόμα και 20 ετών, όπως επί παραδείγματι υπόθεση Παντείου Πανεπιστημίου, υπόθεση Πυρήνων της Φωτιάς κ.ά., αντί να εκδικάσει την αίτηση και να αναστείλει την ποινήτης κας Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη, όπως έχει συμβεί με χιλιάδες άλλους καταδικασμένους σε ίδια ή και μεγαλύτερη ποινή, και για σκληρά ακόμα ποινικά αδικήματα, ανέβαλε τη συζήτηση για την 3/2/2014 με την αιτιολογία ότι δεν έχουν καθαρογραφεί τα πρακτικά της πρωτοδίκου αποφάσεως.

»Τα πρακτικά, όμως, θα καθαρογραφούν τουλάχιστον σε έναν χρόνο, αφού η γραμματέας του Δικαστηρίου είναι γραμματέας των Ειδικών Εφετών Ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

»Κατόπιν αυτής της εξέλιξης και για να αναδείξω την ιδιαιτερότητα αυτής της σκληρής συμπεριφοράς απέναντι σε μία γυναίκα που στην ουσία είναι ένα ναυάγιο της ζωής και που σαν μοναδικό σκοπό της έχει να φροντίσει και να ζήσει μαζί με το παιδί της, το οποίο αυτή τη στιγμή φροντίζουν οι πλέον των 80 ετών γονείς της, εκ των οποίων η μητέρα της πάσχει από ανίατη ασθένεια, δηλώνω την παραίτησή μου από την υπεράσπιση της συγκεκριμένης δυστυχισμένης γυναίκας, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσω τους Ανεξάρτητους Λειτουργούς της Δικαιοσύνης, οι οποίοι δεν λειτουργούν υπό το φόβο των εντυπώσεων που λειτουργούν πλέον ορισμένοι κακοί πολιτικοί μας, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη δίκαιη κρίση των ανθρώπων στα δικαστήρια…».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο κ. Κούγιας τονίζει ότι «στην υπόθεση της κας Τσοχατζοπούλου – Σταμάτη έχει καταργηθεί η νομική, δικαστηριακή και κοινή λογική. Εύχομαι και ελπίζω να βρεθούν πέντε θαρραλέοι δικαστές και να αναστείλουν την ποινή που επεβλήθη στην κα Τσοχατζοπούλου - Σταμάτη μέχρι το Εφετείο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από