ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ και αναστάτωση επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όταν στην αίθουσα προσήλθε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Βουλευτές της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝΕΛ και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, ζήτησαν επίμονα από τον υπουργό να τους απαντήσει τι θα γίνει με το θέμα των πλειστηριασμών.

«Για την προστασία των δανειοληπτών, όπως σας έχω πει, θα γίνει συζήτηση πολύ σύντομα», απάντησε ο κ. Χατζηδάκης, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για πραξικοπηματικού τύπου ενέργειες. «Ακούσαμε ότι θα μας φέρετε διάταξη για τους πλειστηριασμούς το επόμενο διάστημα. Την Παρασκευή κλείνει η Βουλή. Πραξικοπήματα δεν θα κάνετε. Αυτά, τέλος», τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Αμέσως μετά ο κ. Χατζηδάκης αποχώρησε.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλειστηριασμοί αναμένεται να κατατεθούν ως αυτοτελές νομοσχέδιο στη Βουλή μαζί με την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση με κατεπείγουσες διαδικασίες. Επομένως, αύριο Πέμπτη θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και το Σάββατο προς ψήφιση στην Ολομέλεια.