Επαφές με εκπροσώπους μεγάλων funds είχε στη Νέα Υόρκη τις προηγούμενες ημέρες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Πέτρος Χριστοδούλου, (φωτογραφία) στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για τη διεύρυνση της κεφαλαιακής βάσης του ομίλου. Το στέλεχος της τράπεζας βρέθηκε στις ΗΠΑ με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ελλάδος στο NYSE καθώς και ένα συνέδριο με θέμα τη σύσφιγξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, και είχε πολυάριθμες συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές και με αναλυτές διεθνών οίκων.

Ο κ. Χριστοδούλου στις συζητήσεις που είχε αναφέρθηκε, στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και στις θετικές προοπτικές που διαγράφονται έπειτα από μία περίοδο ύφεσης έξι ετών. Παρατήρησε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα στην αμερικανική ήπειρο μεταστρέφεται και ασφαλείς ενδείξεις οδηγούν στη βεβαιότητα ότι τους προσεχείς μήνες θα αρχίσει η καταγραφή των θετικών επιπτώσεων.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου  απονεμήθηκε στον Τζον Κάλαμος, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Calamos Investments, το βραβείο Capital Link Leadership Award για το 2013.